2021-05-14 07:59:48• hírek • Szatmár.ro

Több mint 135 kg lejárt szavatosságú gyógyszer gyűlt össze

Sikerrel zárult az Élet Fája Egyesület, a Szatmári Gyógyszerészeti Kamara, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a temesvári Pro Air Clean Eco-Logic Kft., valamint a Biopak Kft. közös kampánya: nem kevesebb mint 135,7 kg lejár szavatosságú gyógyszer sikerült összegyűjteni az egy hónapon át tartó akció során.

A március 15. és április 15. között tartó kezdeményezéshez összesen kilenc, azaz négy szatmárnémeti, illetve egy-egy nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és sárközújlaki gyógyszertár csatlakozott.

Az akciót a lakosság is örömmel fogadta, már az első napokban is sokan siettek leadni az odahaza felgyűlt, lejárt gyógyszereiket. Ugyanakkor helyenként bebizonyosodott, hogy szükség lett volna a lakosság részletesebb és széleskörűbb tájékoztatására, ugyanis a patikákban dolgozók szerint sokan nem tudták, pontosan mit lehet és nem lehet leadni. Érthető ezalatt, hogy a gyógyszereket igen, viszont a vitaminokat, kenőcsöket, szirupokat stb. nem vették át, mert bár azokat is a gyógyszertárak forgalmazzák, mégsem számítanak gyógyszereknek.

Mindezek ellenére, az idei akció a tavalyinál is sikeresebb volt, hiszen míg egy évvel korábban 123 kg lejár szavatosságú gyógyszert gyűjtöttek össze, idén 12 kilogrammal sikerült túlszárnyalni, úgy, hogy idén a tavalyihoz képest eggyel kevesebb gyógyszertár vett részt a kezdeményezésben.

A március és április között tartó akcióban a legnagyobb mennyiséget a szatmárnémeti Panax és a nagykárolyi Gold T Farm gyógyszertárak gyűjtöttek, mintegy 44, illetve 43,7 kilogrammot.  



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: